Creatief

Bejaarden stelen fietsen, Andries Knevel gelooft niet meer in het scheppingsverhaal en als je vliegt met Rijan Air moet je een muntje in de WC deur gooien .Het stond allemaal in de krant Het einde der tijden lijkt nabij . Het moet niet veel gekker worden. De wereld draait wel door ook zonder Marc Marie, maar het is toch anders. Wat nooit anders zal worden zijn de gewoonten van enkele bejaarde broers bij ons in de buurt. Onlangs waren we op een bruiloft met een warm en koud buffet, dat vind ik een creatieve manier je kunt zelf uitkiezen wat je lekker vindt, je bent in beweging en kunt regelmatig bij iemand anders aan tafel gaan zitten. Dat brengt een beetje reuring en je bent zelf actief . De beide broers hebben echter hun leven lang niet zelf hoeven opscheppen in het café, dus nu ook niet. De borden bleven dus leeg maar een bereidwillige oud-buurvrouw die deze heren zeer goed kent, bood aan om voor hen eten te halen en vroeg wat ze wilden eten, het antwoord was “doe maar rijst” want ze hadden op afstand al gezien dat er geen aardappels waren. Dus werden er twee borden rijst opgeschept met een lekkere saus en zoals dat tegenwoordig gaat is die rijst omringd met saté , maar dat wensten de broers niet, ze wilden graag gewoon rijst met “bruine suiker en boter” Gewoon witte rijst met suiker zoals we dat in de jaren vijftig ook kregen en .. geen vreemde fratsen. Via de caféhouder werd dat keurig geregeld, de gasten zijn koning en krijgen wat ze wensen.
Als je iets wilt veranderen moet je komen met goede argumenten en daar draagvlak voor vinden. Op de agenda van de gemeenteraad van afgelopen week stond € 150.000 voor een toekomstvisie. Alle partijen in de raad vonden werken aan de toekomst prima, maar het bedrag te gortig. Bovendien wordt er wel heel gemakkelijk externe deskundigheid ingehuurd, net of de ambtenaren die bij de gem. Aa en Hunze werken sufferds zijn. Het is altijd goed als iemand van buiten af even meekijkt maar omdat dat meteen met schoppen geld te gaan belonen ging de gemeenteraad te ver. Geld wat in deze tijd van ontslagen prima aan primaire werkgelegenheid kan worden besteed Bovendien en dat mag het college zich aantrekken worden er wel erg snel externe deskundigen aangetrokken en dat soms voor de meest simpele opdrachten. Iets meer creativiteit mag van een college die Europees gezien voorop loopt met prestige projecten zeker worden verwacht.
Creativiteit, alertheid en de wil om zaken goed te regelen zou de eerste passie van bestuurders moeten zijn Helaas gaat het te vaak om persoonlijke speeltjes van een politicus.
Wat denkt u van onze staatssecretaris van defensie, J(ack)S.F. de Vries? Hij vindt dat linksom of rechtsom de opvolger van de F 16 de Joint Stright Fihgter van Lockheed moet worden, dit toestel kost miljarden meer, zuipt drie keer zoveel brandstof en maakt zes keer meer lawaai dan de Saab …. maar toch lijkt het erop dat hij koste wat kost kiest voor de JSF en was er in een ver verleden niet iets met Lockheed? En Jack ? Hij weet van de Prins geen kwaad.

Author: Gerard

Tijdens zijn fietstocht naar Santiago de Compostela kreeg hij de smaak van het schrijven te pakken. Hij schreef jarenlang columns voor de Schakel en had veel trouwe lezers. Begin maart 2014 bracht hij deze columns in een prachtige bundel uit. U kunt deze kopen op: www.uitgeverijkoopmaninvorm.nlVeel leesplezier!

Leave a Reply