Humor & Sport

Afgelopen week was het te doen in Rolde en Gieten. Woensdagavond was er cabaret
in Rolde . Zonder Johan Derksen en Ron Jans tekort te doen was het René van der Gijp
die met zijn kwajongensachtige recht voor de raap ontboezemingen de show stal. Rolder Boys had een avond georganiseerd waarin “voetbal”centraal zou staan. Nou vergeet het ,over voetbal werd nauwelijks gesproken. Het was puur entertainment .
René van der Gijp schudde de een na de andere anekdote uit zijn mouw. Het waarheidsgehalte daar zullen we het niet over hebben , maar schuddebuikend van het lachen
ging de stampvolle zaal plat voor zijn veelal sexueel getinte verhalen . Als gentleman bleef Ron Jans overeind bij dit duo , met blikken van verstandhouding naar zijn vrouw Marjo in de trant van “Ach laat die jongens maar roepen dat vrouwen een gebruiksartikel zijn, wij weten wel beter “.Tja je denkt op een geven moment wel met welke pubers heb ik te maken als in een bomvolle zaal de heren Derksen en van der Gijp om het hardst roepen met welke vrouw ze wel/niet naar bed zijn geweest. Onschuldige blufferige “Bananenbar” humor gaat er ook bij mij deze avond in als koek. Van heel andere koek was de Najaarsmarkt in kerstsfeer bij de Boerhoorn. Waar Gezinus Jansen het vandaan haalt met zijn RAS-paardjes weet ik niet maar het zag er allemaal prima uit. Daarnaast was het een geluk bij een ongeluk dat ze niet op de drassige bodem van de Grote Brink stonden en dus geen last van modder hadden.
Wie wel last hadden van de modder waren de veldrijders in Gieten. Het modder parcours was in tegenstelling met vorig jaar in tegengestelde richting. Meer berg op en dus nog zwaarder. Enkele kunstmatige hindernissen zorgden nog voor een extra krachtsinspanning. De Belgen zijn heer en meester in dit zware werk. Fier wapperde dan ook de gele Vlaamse banieren met de leeuw op de Hondsrug. Alles was aangepast aan onze Belgische gasten zelfs de patates waren Vlaams even als het Leffe bier. Dat dit evenement onder leiding van het duo Warners/Moek en met meer dan 100 vrijwilligers iets speciaals is bleek in de VIP tent. De ontmoetingsplek voor ondernemend Drenthe. En eerlijk is eerlijk ik heb niet zoveel met VIP’s, maar hier in Gieten lijken de VIP’s toch gewoner. Er waren veel aardige bekenden, meest van vrouwelijke snit, waarmee het goed toeven was. Maar ik kwam voor de vrouwen en mannen die door de modder van de Hondsrug zwoegden. Bij de junioren won de zoon van Adri van de Poel, David nipt maar toch, hij won. Bij de dames ging het duel tussen Daphny van de Brand en Marianne Vos, hier won eerst genoemde. Zowel bij de beloften als de elite renners heersten de Belgen. Tom Meeuwsen pakte gedecideerd de zege en hetzelfde deed Sven Nijs, hij pakte voor de 50e keer de overwinning. De Belgische victorie was dan ook compleet. De reclame uitingen langs het parcours waren voor een groot deel van Belgische origine. Tja de Belgen wonnen in Europa op politiek vlak en nu hier in Gieten ook nog eens op sportief gebied, zou er dan toch sprake zijn van doping ? Wat me wel verbaasde was de sluikreclame in de tent, alle mensen van de catering waren in het rood gehuld. Is de verkiezingscampagne al begonnen ?

Author: Gerard

Tijdens zijn fietstocht naar Santiago de Compostela kreeg hij de smaak van het schrijven te pakken. Hij schreef jarenlang columns voor de Schakel en had veel trouwe lezers. Begin maart 2014 bracht hij deze columns in een prachtige bundel uit. U kunt deze kopen op: www.uitgeverijkoopmaninvorm.nlVeel leesplezier!

Leave a Reply