Ambassadeurs

Graag willen we Drenthe laten opstomen in de vaart der volkeren. Daarom is er bij de provincie een denktank die daar waardevolle adviezen over geeft. Zo is Harry Muskee
tijdens een optreden in Den Haag, waar een expositie was over de zestiger jaren “the sixties”,door Relus ter Beek bevorderd tot ambassadeur.Dit, omdat Harry toch min of meer het gezicht is van Drenthe. Hij moet vooral jonge mensen naar Drenthe lokken, zodat het oubollige imago dat Drenthe een vakantie-oord is voor bejaarden voorgoed verdwijnt.
Harry trekt van Drees hij is 65, de aanhang die hij heeft is ook van die leeftijd. Ik gun Harry alle goeds maar hij lijkt me niet degene die jong volk naar Drenthe trekt.
Zou Relus niet weten dat Daniël Lohues en Jannes,Drenten pur sang, jonger zijn dan Harry?
En alleen daarom anno 2007 meer tot de verbeelding spreken? Wat nog veel gekker is dat de
Ronde van Spanje,de Vuelta in 2009 van start gaat in Assen. Het ergste is dat men daar ook kapitalen voor over heeft als provincie, ja men wil zelfs voor dit evenement de baanverlenging in Eelde er doorjagen. Eens in de 60 jaar komt de ronde van Spanje naar Nederland en hupsakee er worden miljoenen neergeteld om de uitstoot van CO 2 in het Noorden op te waarderen.Is hier met de nieuwe milieuminister over van gedachten gewisseld? Ja als de gekte van Drenthe-promotie het Leitmotiv wordt, kan en mag schijnbaar alles.
Beste mensen door de opwarming van de aarde hoeven we als Nederlanders niet meer naar warme oorden als Gran Canaria, Mallorca of Turkije. Dus blijven we lekker dichtbij zonnen aan het Loomeer, de Kibbekoele, de Hoornse plas en het Nije Hemelriek. De Moere is natuurlijk ook een mogelijkheid, maar dat heeft verder weinig om het lijf. Dit alles is natuurlijk ook geweldig voor de Drentse economie. De baanverlenging Eelde brengt z.g. meer werkgelegenheid, maar tast naast het milieu, ook het leefmilieu van de mensen in de directe omgeving aan. Vooruitgang kun je niet tegenhouden,achteruitgang wel ! Deze uitspraak is van Herman Finkers die een fel tegenstander is van uitbreiding van vliegveld Twenthe.Ik vind dat hij gelijk heeft,je moet het landschap niet opofferen aan zonaanbidders die nog te beroerd zijn om met de trein naar Schiphol te gaan. Het Twentsche en Drentsche landschap is mooi en gelukkig zijn er nog stiltegebieden,wie dit uitlevert aan de asfalt-maffia heeft een gaatje in zijn hoofd. In de soap “van Jonge Leu en Oale Groond” is het niet alleen genieten van de authenticteit van de acteurs maar ook van het landschap,in één woord schitterend.Dan mag Harry Muskee de ambassadeur van Drenthe zijn, Herman Finkers is dat in meerdere opzichten van Twenthe. Ze zijn zo geweldig omdat ze zo gewoon zijn. Een groter compliment kun je beiden niet geven.Dan maakt het voor mij ook niets uit op welke tijden ze slapen , als ze maar lang slapen,dan kunnen ze uitgerust hun kwaliteiten aan het volk tonen.

Author: Gerard

Tijdens zijn fietstocht naar Santiago de Compostela kreeg hij de smaak van het schrijven te pakken. Hij schreef jarenlang columns voor de Schakel en had veel trouwe lezers. Begin maart 2014 bracht hij deze columns in een prachtige bundel uit. U kunt deze kopen op: www.uitgeverijkoopmaninvorm.nlVeel leesplezier!

Leave a Reply