MFC Gieterveen

MFC Gieterveen

Tijdens de speech van de burgemeester viel de microfoon uit en knalde er harde muziek
uit de boxen. Tientallen kinderen met hoedjes en hoofddoekjes mengden zich al dansend tussen de genodigden bij de opening van het Multi Functionele Centrum (MFC) in Gieterveen Onder luid applaus gingen ze daarna naar buiten om samen met de burgemeester de openingshandeling te verrichten. Kinderen stonden terecht eerste rang bij dit gebeuren. Met twee sterke kornuiten onthulde de burgemeester met veel humor een grote plaquette met daarop een hart. Dit MFC is het hart van het dorp. Met hart en ziel is er door heel veel mensen
veel energie gestoken om dit fantastische gebouw te realiseren. De super vrijwilliger Henk Eling werd verast met een bos bloemen en omdat hij jarig was werd hij ook nog toegezongen. Met Màxima(le) inzet is er door veel vrijwilligers keihard gewerkt en het resultaat mag er wezen. De sprekers die het woord kregen vóór de officiële opening waren unaniem positief over het uiteindelijke resultaat, al was de weg erheen niet altijd over rozen gegaan. Ook de burgemeester memoreerde nog even dat de belangen van het dorp niet altijd parallel liepen met die van de gemeente. Dorpshuis en schoolbestuurders hebben hun eigen belang , de gemeente moet waken voor het algemeen belang. Maar het is tenslotte allemaal goed gekomen. Tussen de genodigden bevond zich uiteraard ook het hele onderwijsteam.
Deze teams bestaan tegenwoordig voor het merendeel uit vrouwen. Met een van deze dames
stond ik aan dezelfde statafel, het gesprek gaat dan al snel over “Waar kom je weg en wat doe je op deze school?” Deze van oorsprong Twentse juf woonde met haar vriend al vier jaar in
Gieterveen en het beviel haar uitstekend. “Natuurlijk gaat alles niet altijd van een leien dakje
maar dat maakt dit beroep juist spannend en daar krijg je ook weer nieuwe energie van”. Sprak ze. Kijk zulke en andere verhalen maken zo”n treffen inspirerend. Wie ook altijd inspireert is een man als Bé Blaauw oud hoofd der school. In de aanloop zag ik Bé als vrijwilliger nog eens een middag “straten”, de jongens van groep 8 had hij ingeschakeld als opperlieden met de hem bekende glimlach zei hij “ Dit doen ze in plaats van gymnastiek, goed voor de spieren …. en de school”.

Author: Gerard

Tijdens zijn fietstocht naar Santiago de Compostela kreeg hij de smaak van het schrijven te pakken. Hij schreef jarenlang columns voor de Schakel en had veel trouwe lezers. Begin maart 2014 bracht hij deze columns in een prachtige bundel uit. U kunt deze kopen op: www.uitgeverijkoopmaninvorm.nlVeel leesplezier!

Leave a Reply