Finale

Finale

Wij ( Nederland) stonden deze zomer in de finale van het WK voetbal in Zuid-Afrika.
Als Arjen Robben die kans voor open doel niet gemist had waren we wereldkampioen geweest.
Ook het leven is vaak “als”. Als ik niet met mijn broer zes jaar geleden naar Santiago de Compostella was gefietst , had er nooit een column van mijn hand in de Schakel gestaan.
Als ik niet naar een verlovingsfeestje in Groningen was gegaan in mei 1969 had ik mijn vrouw nooit ontmoet. Als we op een gegeven moment niet hadden besloten kinderen te adopteren, hadden we geen kinderen gehad. Als ik in 1974 , het jaar dat Nederland de finale in en van Duitsland had kunnen en moeten winnen, geen tip had gekregen van een collega dat er een jongerenwerker werd gevraagd in Rolde had u mij nooit gekend. Kortom heel veel zaken in het leven hebben te maken
met als. Zo is het ook met vrienden als je op een bepaald moment iemand tegenkomt waar het mee klikt dan kun je er zo maar een vriend of vriendin bij hebben. Als ik bepaalde mensen dankzij de politiek niet was tegengekomen had ik ze nooit gekend. Beste lezers van deze column door het lezen van deze column weet u veel over mij. Als u deze column nooit had gelezen,had u weinig over mij geweten. Sommigen zullen me zien als een azijn pisser anderen als een vrolijke Frans. Ik kan u gerust stellen ik ben geen van beide. In mijn columns heb ik geprobeerd het beste in mensen naar boven te halen. Natuurlijk heb ik hier en daar wel eens een kat uitgedeeld .. maar ja dat is de opdracht die je je als columnist stelt…. prikkelen. Als ik nu niet stop ga ik mezelf herhalen,dus wordt het tijd voor iets anders. Hopelijk winnen we nog eens een finale !

Nawoord
Dit was mijn 250e en laatste column in de Schakel. Ik dank alle mensen die op een of andere wijze
hebben laten weten deze column te waarderen. Ik heb deze columns de afgelopen vijf jaar met veel plezier en passie geschreven. Dankzij de geweldige medewerking van mijn vrouw,die elke zondagavond de column na keek op gebreken of advies gaf, kwam er altijd iets `fatsoenlijks` uit.
Ook degenen die kritisch waren wil ik danken, want zij prikkelden me om door te gaan.
Vijf jaar is een mooie tijd / tijd voor iets anders.
Ik beloof niets maar ik denk dat er zo nu en dan
nog wel maatschappelijk relevante `stukkies` te lezen zijn op mijn website www.gerard-koopman.nl

Allen een gezond en vooral strijdbaar 2011.

Author: Gerard

Tijdens zijn fietstocht naar Santiago de Compostela kreeg hij de smaak van het schrijven te pakken. Hij schreef jarenlang columns voor de Schakel en had veel trouwe lezers. Begin maart 2014 bracht hij deze columns in een prachtige bundel uit. U kunt deze kopen op: www.uitgeverijkoopmaninvorm.nlVeel leesplezier!

Leave a Reply