Mauro

Mauro

Mauro is de inzet geworden van de vraag wie regeert ? Wilders of Leers.
Het moge duidelijk zijn dat Leers met allerlei wetsartikelen probeert zijn gelijk
te halen. De echte reden is dat hij van Geert Wilders niet de ruimte krijgt zijn
discretionaire bevoegdheid in de zaak Mauro te mogen gebruiken. Daarom houdt
de christen-democraat een juridisch technisch verhaal vanwaar de uitkomst is: de
situatie van Mauro is niet schrijnend genoeg. Hij kan wettisch gezien gelijk hebben
dat hadden de schriftgeleerden in de tempel in het begin van onze jaartelling waarschijnlijk ook.
Maar Jezus moest niets van deze kamergeleerden met het opgeheven vingertje hebben.
Het is duidelijk als een zich Christen Democratische noemende partij zich niet in het spoor van Jezus Christus voegt dan is haar bestaansrecht verdwenen. Een partij die haar eigen afkomst
verloochent verliest haar bestaansrecht. De rechtse pers – Telegraaf en Elsevier hoeven zich niet
te storen aan menselijke waarden als barmhartigheid en naastenliefde want voor hen geldt er maar Ä—Ä—n waarheid en dat is geld Dat kun je hen dat ook niet kwalijk nemen….. maar een partij als het CDA wel.. kortom hoe dan ook Mauro en met hem alle jonge asielzoekers die hier langer dan acht jaar zijn moeten blijven. In een rijk land als Nederland moet het woord gastvrijheid en het helpen en voeden van vreemdelingen vanzelfsprekend zijn. Hoe heeft het zover kunnen komen ? Puur egoïsme en angst lijken mij de drijfveer van deze normvervaging.
.. Ikke ikke ikke en de rest kan stikken -VVD beleid dus- met aan hun zijde de buitenland haters van de PVV .. en het CDA zingt mee .. ze zijn hard-Leers.
Als je kind bent mag blijven en met 18 krijg je een schop onder je kont .. wegwezen jij !. Het doet mij herinneren aan een wel heel zwarte bladzijde in onze geschiedenis, bij de
Hongaarse opstand in 1956 werden opstandelingen gearresteerd en later geexecuteerd. Er was een
uitzondering de jongens van 16 en 17 jaar die kregen wel de doodstraf maar werden pas geexecuteerd toen ze 18 jaar werden … hetzelfde maar dan in een andere vorm overkomt Mauro ook. Hoe ver kan een “beschaafd land” afzakken ?

Author: Gerard

Tijdens zijn fietstocht naar Santiago de Compostela kreeg hij de smaak van het schrijven te pakken. Hij schreef jarenlang columns voor de Schakel en had veel trouwe lezers. Begin maart 2014 bracht hij deze columns in een prachtige bundel uit. U kunt deze kopen op: www.uitgeverijkoopmaninvorm.nlVeel leesplezier!

Leave a Reply