Pracht en praal versus doe maar gewoon

Pracht en praal versus doe maar gewoon !

Je stand ophouden en de daarbij bedachte protocollen in acht nemen laten
veel bestuurders zich met zichtbaar genoegen aanleunen.
Veel mensen vinden inhoudsloze pracht en praal prachtig. Ze schrikken zich dan ook te
pletter als een bestuurder er niet over peinst zich daarvan te bedienen.
Het heeft mij altijd hogelijk verbaast dat bestuurders van onze provincie zich laten rond rijden in een auto met chauffeur. Is in een klap hun rijbewijs voor woon werk verkeer ingenomen ?
Nee,ze genieten er van en weten het goed te praten door te zeggen dat ze tijdens het rijden hun
werkzaamheden kunnen blijven uitvoeren. 99,9 % heeft geen auto met chauffeur en
ziet ook kans zijn/haar werk goed te doen. Hoe kom ik er op hier een column aan te wijden ? Ik zag bij Jinek de pedante priester Antoine Bodar. Het kwam er op neer dat hij het eigenlijk maar niks vond zoals Paus Franciscus zich profileert. Met een oude zwarte aktetas en een taalgebruik dat gewone mensen snappen dat kan niet in zijn ogen. Als Paus moet je je koninklijk gedragen was zijn redenatie. Nee deze Paus koopt geen jacht van zeven ton en woont in een gewoon appartement bij het Vaticaan in plaats van in een paleis. Het is duidelijk de bekakte Antoine Bodar ziet niets in een gezagsdrager die zich volks gedraagt. Dat deze Paus juist dat gene doet waar de man waarin hij gelooft in woord en daad volgt ontgaat hem kennelijk. Voor mij is deze Paus een openbaring, hij pakt misstanden aan is transparant en geeft zelf het goede voorbeeld. Wat is hier mis mee ?
Een man die in een oud Renaultje s- avonds de achterbuurten van Rome ingaat om
mensen te bezoeken die het niet breed hebben wat is daar mis mee? Deze Paus heeft mijn hart gestolen is authentiek en laat zich niet inpalmen door zijn hofhouding ( de curie) . Paus Franciscus zal het nog moeilijk krijgen met de criticasters maar voorlopig
heeft hij de wereld veroverd met zijn optreden. Voordat iemand van de Zwitserse Garde salueert heeft hij die persoon al een knipoog en een hand gegeven . Niets menselijks is deze plaatsvervanger van Jezus op aarde vreemd. Alleen jammer dat hij vijftig jaar te laat op het wereld toneel verschijnt.

Author: Gerard

Tijdens zijn fietstocht naar Santiago de Compostela kreeg hij de smaak van het schrijven te pakken. Hij schreef jarenlang columns voor de Schakel en had veel trouwe lezers. Begin maart 2014 bracht hij deze columns in een prachtige bundel uit. U kunt deze kopen op: www.uitgeverijkoopmaninvorm.nlVeel leesplezier!