Rolder Boys

Vandaag, op deze prachtige zondag begeef ik mij naar het mooiste sportpark van onze gemeente het Boerbos in Rolde. Toeval of niet, hier speelt men ook het mooiste en beste voetbal in Aa en Hunze. Goede faciliteiten, die door de vele vrijwilligers in stand worden gehouden staan kennelijk garant voor goede resultaten.

De vlaggen bewegen strak in de wind. De mooiste en tevens kleurrijkste is de Roldervlag.
Om Rolder Boys meer kleur te geven stel ik voor de historische outfit zwart-wit
te vervangen door de kleuren van de Roldervlag. Zwart noch wit zijn kleuren. Bovendien de term”Man in Black” heeft niet direct een positieve klank. Bij een roemruchte club als Rolder Boys zou rood en geel niet misstaan.

Deze kleuren kunnen inspireren tot gepassioneerd spel, zelfs een oud-speler als Johan Derksen moet dit als (Roots) muziek in de oren klinken. Over muziek gesproken voor aanvang van de wedstrijd tegen Zuidwolde schallen er vrolijke klanken over het veld,voordat speaker Teun Weitering de opstellingen bekend maakt. Genieten kon je vandaag op sportpark Boerbos, voor de rust was er maar één ploeg die voetbalde en dat was Rolder Boys.

In de 19e minuut scoorde Vincent Wever vanaf twintig meter uit een vrije trap met een prachtig gekruld schot in de verste hoek , een beauty van een doelpunt. Even later schoot hij vanaf zeker dertig meter tegen de onderkant van de kruising, deze bal was meer dan een doelpunt waard, maar helaas. Gelukkig kreeg Rolde vlak voor rust loon naar werken, een afvallende bal werd door Rijan Bruinsma prima ingeschoten 2-0.

In de rust kopen de meeste bezoekers een bak koffie bij een van de koffiekramen. Door
het prachtige weer is het een gezellige oploop waarbij iedereen met iedereen in gesprek gaat.

Een oud buurman, die werkt als bewaker op de Grittenborg, vertelde dat daar gisteravond het centrale antenne systeem uitviel, waardoor de gedetineerden in de cel geen beeld meer hadden. Een van de gedetineerden schopte daardoor nogal hard tegen de deur, de bewaker deed het luikje van de cel open en vroeg wat er aan de hand was. De man zei: “Ik heb geen beeld op de tv” toen zei mijn oud buurman “Schop je thuis ook zo hard tegen de deur als je tv het niet doet”? Hij moest bekennen dat hij dat thuis niet deed – einde verhaal-.

Vooraf had ik een kort gesprek met de side-kick van trainer Rolf Veneboer, Bertus Dekker, ik vroeg hem naar de verwachtingen over deze wedstrijd daar kon hij geen zinnig woord over zeggen, wel hoopte hij dat ze vandaag zouden winnen, omdat dit nodig was om bij de bovenste vijf te komen.

Leek er voor rust voor Rolder Boys geen vuiltje aan de lucht dit veranderde na rust en bracht Zuidwolde door Jacco Anninga en Marcel Linthorst binnen een kwartier de stand in evenwicht. De jonge achterhoede van Rolder Boys stond op instorten er volgden nog enkele grote kansen voor Zuidwolde maar die troffen geen doel. Na een klein half uur herpakte Rolder Boys zich en scoorde zowaar dankzij een fraaie kopbal van Patrick Pots, maar deze werd afgekeurd vanwege een duwfout.

De eindstand bleef steken op 2-2 , voor hetzelfde geld was het andersom geweest. Of de sfeer van de derde helft, de nazit, er onder geleden heeft weet ik niet, ik weet nog goed dat toen ik hier bij de veteranen voetbalde de nazit het “gouden uurtje” was, wat was het leuk om samen met je teamgenoten na geleverde strijd een pilsje pakken.

Deze keer geen nazit, maar samen met mijn vrouw, dochter en haar vriend een eindje gefietst in de prachtige omgeving van Rolde, we kwamen onderweg veel mensen tegen, waaronder nog verschillende supporters die even er voor nog langs de lijn stonden

Column gemist? Kijk op: www.gerard-koopman.nl.

Author: Gerard

Tijdens zijn fietstocht naar Santiago de Compostela kreeg hij de smaak van het schrijven te pakken. Hij schreef jarenlang columns voor de Schakel en had veel trouwe lezers. Begin maart 2014 bracht hij deze columns in een prachtige bundel uit. U kunt deze kopen op: www.uitgeverijkoopmaninvorm.nlVeel leesplezier!

Leave a Reply