Vrienden

Vrienden

Geen mens kan zonder vrienden. Mensen die aandacht voor je hebben en ook laten blijken dat ze het leuk vinden met jou te verkeren dat voelt goed. Het kan soms raar gaan in het leven met vriendschappen. Aandacht geven betekent dat je vrienden een bezoekje brengt of samen een activiteit onderneemt. In de sport, het verenigingsleven de buurt en in de familie zijn er genoeg mogelijkheden om vriendschappen te sluiten en in ere te houden. Vrienden maak je door oog en oor te hebben voor wat een ander bezig houdt.
Ik heb de politiek nog niet genoemd want ook daar word vaak zeer intensief samengewerkt, maar daar liggen vriendschappen toch niet zo voor het opscheppen. Het gebeurt dat mensen je links laten liggen, dat zijn meestal mensen van een andere politieke kleur. Als partijgenoot probeer je altijd je kameraden uit de wind te houden, soms tegen beter weten in, want regelmatig gebeuren er dingen
waar je het radicaal mee oneens bent. Dus denk niet dat je in de politiek veel vrienden maakt, er zijn echter positieve uitzonderingen. Het is het goed dat de wereld groter is dan het politieke wereldje.
Er zijn zelf mensen in de politiek die kennelijk helemaal geen vrienden hebben.
Laatst las ik nog iets over een politicus die zich kwaad maakte over een benoeming bij de gemeente.
Hij brieste in de media van “vriendjespolitiek” . Ik denk dat deze politicus zelf geen vrienden heeft en daarom helemaal van de kook raakt als anderen die wel hebben.
Eigenlijk is het leven erg eenzaam zonder vrienden en het ergste wat je iemand kunt
toe wensen is “geen vrienden” . Daarom beste mensen maak werk van je vriendschappen
en straal uit dat je ” in ” bent voor welke vriendschap dan ook. Echte vrienden steken veel energie in hun vriendschap. Vriendschappen is waar het omgaat in deze wereld.
Zoals Toon Hermans het verwoordde in een versje: ” Pas als je iemand hebt die met je lacht en met je grient, dan pas kun je zeggen, ik heb een vriend “.

Author: Gerard

Tijdens zijn fietstocht naar Santiago de Compostela kreeg hij de smaak van het schrijven te pakken. Hij schreef jarenlang columns voor de Schakel en had veel trouwe lezers. Begin maart 2014 bracht hij deze columns in een prachtige bundel uit. U kunt deze kopen op: www.uitgeverijkoopmaninvorm.nlVeel leesplezier!