G&A

Deze zondag wordt het clubkampioenschap turnen van G&A gehouden in sporthal de Boerhoorn. Rond de Boerhoorn staan veel, heel veel fietsen, tja kinderen gaan met de fiets en ouders blijven dan niet achter… Achter de bar staan Gea en Gerwin en aan hun gezichten zie ik dat ze er zin hebben.
Op de tribune zit het vol met trotse ouders, opa’s en oma’s. In de sporthal zijn de meisjes (waar zijn de jongens?) over zes groepen verdeeld. Bij elke onderdeel een jury, leidsters en vrijwilligers die alles in goede banen leiden. Op dat moment realiseer ik me dat er dankzij de onbaatzuchtige inzet van velen zo’n evenement kan “bestaan”.
Veel flitsende amateurfotografen tillen dit festijn naar een hoger niveau. In een hoek staat de nieuwste aanwinst een Pegasus, deze zal later op de dag nog worden ingezet wordt mij verteld. De meisjes bij het paard maken een aanloop, via een springplank maken ze een soort radslag via het paard belanden ze dan op een kussen die door banken op hoogte is gebracht. Over deze constructie is goed na gedacht. Iets verder in de sporthal doen meisjes gracieuze oefeningen op de balk de mooie turnpakjes kwamen op die hoogte goed uit.
Het geheel verliep vlekkeloos voor veel ouders was het spannender dan voor de turnsters. Hoe de ijverige juryleden tot hun puntenwaardering komen, ontgaat mij, maar ik denk dat zij zich concensieus van hun taak kwijten. Dat een sport ook mooi kan zijn, zonder gejuich en applaus, ja zelfs zonder rugnummers bleek op deze zondagmorgen.
Een oma vertelde mij hoe het vroeger ging met de gymnastiekuitvoeringen. De kinderen traden dan op in café Hofsteenge…”Op een zaterdagavond voor een afgeladen zaal je ‘kunsten’ vertonen, avonden die je nooit meer vergeet”, vertelde ze.
Iets verder op stonden twee jonge vaders van de oefeningen van hun dochters te genieten. Ze zijn nu hier, maar vanmiddag vertelden ze gaan we naar Rolder Boys-Asser Boys. Gezien het mooie weer met de fiets, een pilsje kan dan ook probleemloos worden genuttigd, als daar aanleiding voor is, want als Roldenaar ga je niet maar zo aan het bier, je moet het écht verdiend hebben.

Voor wie het ook mooie dagen gaan worden is Johan Cruijff. Hij wordt 60 jaar. Naast de herhalingen van zijn mooiste doelpunten is ook de persoon Johan Cruijff als deskundige kromprater in beeld. Een van zijn bekendste uitspraken: “Elk nadeel heb zijn
voordeel”,en dat is logisch. Als stervoetballer gaf hij aan de jeugd het slechte voorbeeld door te roken. Daar kwam abrupt een eind aan toen hij hartklachten kreeg. Johan Cruijff was een voetbalster maar hij had net als iedere sterveling ook zijn schaduwkanten.

Deze zondagmiddag kende geen schaduwkanten, wat is er dan mooier om te fietsen met je vrouw? Dus de banden opgepompt, geld in de buutse en rijden maar. Er waren meer rijders maar die waren op motoren om die te ontwijken ‘vluchten’ we het fietspad op richting het Hijkerveld. Op de terugweg in Hooghalen, aan bij Fledderus voor een ijsje en dan zie je dat er meer vrouwen fietsen dan mannen, het waren allemaal groepjes vrouwen die daar aanlegden. Logisch (Johan Cruijff), want die mannen zaten natuurlijk allemaal op
de motor.
Via het Grote Zand kwamen we door Geelbroek en zagen daar het ooievaarsnest volop in bedrijf, een prachtig gezicht en wie weet komt de ooievaar dit jaar langs. In Eleveld passeren we nog een bekende die er18 km hardlopen op had zitten en het was hem niet aan te zien, deze sportieveling heeft dus een goede conditie. Ik wil niet achterblijven, dus ga morgen onmiddellijk beginnen met het Simon Vroemen loopschema.

Author: Gerard

Tijdens zijn fietstocht naar Santiago de Compostela kreeg hij de smaak van het schrijven te pakken. Hij schreef jarenlang columns voor de Schakel en had veel trouwe lezers. Begin maart 2014 bracht hij deze columns in een prachtige bundel uit. U kunt deze kopen op: www.uitgeverijkoopmaninvorm.nlVeel leesplezier!

Leave a Reply