De brief

Ik was vrijdag net aan het aardappels schillen toen er op de radio berichten kwamen
dat de poging om een rechts kabinet te realiseren mislukt was. Persoonlijk ben ik hier niet rouwig om. Zo’n kabinet was leuk voor rechts Nederland, want volgens Rutte konden zij hun vingers aflikken bij het regeerakkoord. Dus zouden er belastingvoordelen komen voor de rijken die dan eindelijk hun 4e fourwheeler konden aanschaffen. En 140 km per uur over de weg scheuren was voor de liefhebbers natuurlijk ook super. Laat ik eerlijk zijn, het zou natuurlijk wel meer werkgelegenheid opgeleverd hebben want harder sjezen betekent meer ongelukken, dus meer werk voor het uitvaartwezen, ziekenhuizen en autosloopbedrijven.
Maar van mijn idealen zou er weinig overblijven , het milieu naar de knoppen, armen armer, duurzaamheidsmaatregelen nicht im Frage enz.
Wat drie voormalige premiers niet voor elkaar kregen, kon Klink met één brief wel, stoppen met Wilders. Ik noem alleen zijn naam want een partij zonder leden is geen partij. Wat Klink in een nette brief van vijf kantjes laat weten is ronduit schokkend. Iedere geïnteresseerde in de politiek weet wel dat het Wilders er om te doen is om de boel op te stoken , een grote bek op te zetten en daardoor aandacht te krijgen in de media .Dat deed hij ook aan de tafel bij Opstelten “Ik doe wel mee maar ik ga mijn eigen gang “. Voor Rutte en Verhagen was het doel een rechts kabinet met gedoogsteun heilig. Het ging hen puur om het vormen van een rechts kabinet om te voorkomen dat links zou gaan meeregeren. Ik vond het knap van Klink om die brief te schrijven want je moet sterk in je schoenen staan als je uit principiële overwegingen een afwijkend standpunt inneemt. Ik heb dan ook respect voor Ab Klink die het weldenkend deel van het CDA en onze natie aan die tafel vertegenwoordigde. Als democratische partij had het CDA geen besprekingen moeten beginnen met Wilders. Hij wilde van Verhagen garanties die grondwettelijk niet konden. Toen hij bij de VVD wegliep, behield hij zijn zetel en nu eisen van anderen dat ze die opgeven is meten met twee maten. Vrijheid voor hemzelf maar niet voor anderen, wie is hier hypocriet? Toch mooi dat er nog mensen zijn die een nette brief kunnen schrijven.

Author: Gerard

Tijdens zijn fietstocht naar Santiago de Compostela kreeg hij de smaak van het schrijven te pakken. Hij schreef jarenlang columns voor de Schakel en had veel trouwe lezers. Begin maart 2014 bracht hij deze columns in een prachtige bundel uit. U kunt deze kopen op: www.uitgeverijkoopmaninvorm.nlVeel leesplezier!

Leave a Reply