Hof van Saksen

Het superluxe resort het Hof van Saksen werd onlangs geopend. In mijn columns heb ik enkele keren minder vleiende opmerkingen gemaakt over dit park.
Na Rossi-Beach (het strand van Rossing, niet te verwarren met de winnaar van de TT) en zwembad-camping Nooitgedacht staat er nu een Havezathe, genaamd Hof van Saksen met 750 luxe bungalows. Dat is heel erg wennen. Ik had een uitnodiging voor de opening en omdat ik toch wel nieuwsgierig was ben ik hier samen met mijn vrouw naar toe gegaan. En ik moet zeggen op z’n Drents”: “t Kun minder” Er waren vele gastvrouwen in maagdelijk wit en gastheren met stropdas en een vouw in de broek. Speciaal voor deze opening was er een grote ontvangsthal neergezet compleet met podium en toiletten, geld speelt hier geen rol. Vanuit deze hal had je een prachtig uitzicht over de plas, waar later in de avond een geweldige show zou plaatsvinden. De spreekstalmeester van dienst was Herbert Dijkstra, hij deed uit de doeken waarom Nooitgedacht heette zoals het heet….niemand had ooit kunnen denken dat op deze plek het meest luxe park van Nederland zou verrijzen, vandaar de passende naam Nooitgedacht. Hierna kwamen de bazen Ensing sr en jr aan het woord en de architect van het resort Cor Kalfsbeek die een gedreven verhaal over de architectuur van het park hield en daarmee zichzelf neerzette als de Gaudi van Drenthe. Tot slot mocht dit trio samen met Relus ter Beek met een hand op een knop het park openen, gekleurde serpentines vlogen ons links en rechts om de oren. Toen werd er koers gezet naar de Havezathe, de weg erheen en de trappen gaven al aan dat we met een gebouw van allure te maken hadden. Binnen was het allemaal goud op snee, een geweldig lange gang met restaurants, een grand café, fitness-ruimtes, sauna ‘s en verwenkamers . Beneden kwamen we in het zwemparadijs, een schitterend 25 meter bad, verder een geweldige lange wildwaterbaan, die buitenom liep en nog een zwembad voor de kleintjes, bubbelbaden en ga zo maar door. Het was mooi, daar was iedereen het wel over eens. Men kon alles uitgebreid bekijken en een hapje eten, dit waren allemaal liflafjes maar wel erg lekker. Hierna was er een grandioze zang en lichtshow, waarbij zelfs over water werd gelopen .Wat opviel is dat iedereen die vind dat hij/zij iets voorstelt in deze regio aanwezig was . Aan dit buitenkansje koesterden zich de ondernemers en politici zich maar al te graag .
Voor allen en dat zijn de meesten in Aa en Hunze die deze opening niet hebben meegemaakt,
zeg ik ga er gewoon een keer heen en geniet van iets aparts.
Tijdens het eten zat ik toevallig een poosje bij een paar bestuursleden van de Boskikkers en zij waren tevreden over de afspraken die ze hebben kunnen maken over trainingstijden en de kosten voor het gebruik van het bad.… Rolde is iets unieks rijker en dat had zelfs Rob Laanstra toen hij daar begon als badmeester Nooitgedacht .

Author: Gerard

Tijdens zijn fietstocht naar Santiago de Compostela kreeg hij de smaak van het schrijven te pakken. Hij schreef jarenlang columns voor de Schakel en had veel trouwe lezers. Begin maart 2014 bracht hij deze columns in een prachtige bundel uit. U kunt deze kopen op: www.uitgeverijkoopmaninvorm.nlVeel leesplezier!

Leave a Reply