Annen

Annen kon afgelopen seizoen de kampioensvlag hijsen en speelt daardoor nu weer in dezelfde klasse als Rolder Boys. De derby met de beste elftallen van Aa en Hunze daar kun je als columnist van de Schakel niet aan voorbijgaan. Dus op de fiets in de regen over het Balloërveld waar de hei nog even in bloei staat naar het duel der jonge goden in Annen.
Als ik bij de rotonde ben hoor ik al van verre de vrolijke klanken uit de geluidsinstallatie.Ik kan kiezen rechtuit fietsen langs het tankstation van Stadman of linksaf via de Wepel,omdat je met een fiets nooit hoeft te tanken, ga ik linksaf. De rood-witte vlag wappert fier in de wind, rood-wit tegen zwart-wit als je het wit wegstreept is het de roden tegen de zwarten. Dezelfde kleuren vind je dankzij de vele paraplu’s ook terug langs de lijn. De fysiek sterke Annenaren met veel lengte in de achterste gelederen gaan fris van start. Rolder Boys tracht met enkele snelle uitvallen de bakens te verzetten. Na 20 minuten weet Annen dankzij een fraaie kopbal van Henk Steenge de leiding te nemen. Tien minuten later weet Mark Botter een cornerbal te verzilveren door uit een scrimmage te scoren. Rolder Boys vecht terug maar verder dan twee ballen die voor langs gaan komen ze niet. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd komt na 35 minuten op naam van Frenk Tiersma vanaf 20 meter knalt hij de bal onhoudbaar in de bovenhoek daarmee de russtand bepalend op 3-0. De Rolder Boys trainer Rolf Veneboer bracht na rust Erwin Smit , Gert Jan Hadders en Janko Lijfering in, dit was duidelijk een verbetering en er werd door Rolder Boys feller en met meer inzet gevoetbald, verder dan een schot op de lat kwamen de Roldenaren echter niet. Een supporter uit Rolde kwalificeerde het spel van Annen als “No nonsense voetbal”, hij sloeg daarmee de spijker op de kop. Gewoon een keihard werkend team vechtend voor elke bal en in de lucht souverein. Na rust vielen er geen doelpunten meer tot verdriet van de vele Roldenaren . Maar desondanks gaat het feest in Rolde gewoon door … en de punten die komen echt wel. Het kan nog een leuk seizoen worden met deze teams uit Aa en Hunze in de 2e klasse. Het ontbeert Rolder Boys nog aan een krachtpatser een rommelaar in de spits , type Bert Dijkstra .
Door een vriendelijke Rolder kon ik op de terugweg meeliften maar omdat voor mij elke trap
op de fiets, ook in de regen, een genot is heb ik dit aanbod afgeslagen. Dat er veel meer mensen fietsen in de regen werd me bij Anloo duidelijk. Ik kwam hier hele hordes Anloërs tegen die meededen aan een fietstocht met opdrachten. Echt goed Drents gebruik, activiteiten gaan door men laat zich niet door het weer van de wijs brengen.
Ook de feestelijkheden rond de Roldermarkt zijn allemaal gewoon doorgegaan. Als u dit leest is het alweer voorbij. De openingsavond was er een met culinaire hoogstandjes van de Rolder ondernemers, van wijn proeven tot heerlijke soep en niet te vergeten het splinternieuwe product Peerdepils, waarvan onze burgemeester alleen een hapje schuim heeft geproefd. Over de smaak van deze pils kan ik kort zijn: Het doet zijn naam eer aan als je de l eruit haalt.

Author: Gerard

Tijdens zijn fietstocht naar Santiago de Compostela kreeg hij de smaak van het schrijven te pakken. Hij schreef jarenlang columns voor de Schakel en had veel trouwe lezers. Begin maart 2014 bracht hij deze columns in een prachtige bundel uit. U kunt deze kopen op: www.uitgeverijkoopmaninvorm.nlVeel leesplezier!

Leave a Reply