Fietsenhok

Ik mag van mijn vrouw niet meer met de fiets naar het gemeentehuis in Gieten. Tja seks en politiek en dan ook nog in het fietsenhok is groot nieuws. Wat mijn vrouw niet weet is dat
‘s avonds het fietsenhok van het gemeentehuis dicht is. Ik kan praten als Brugman maar ik mag alleen nog met de fiets naar het gemeentehuis als de als degelijk bekend staande collega -raadsleden Jan Arends en Henk Santes meefietsen.
Dat komt allemaal door de krant, die ik principieel niet lees- De Telegraaf-, deze krant vond het groot nieuws dat een wethouder in Nijmegen zich liet pijpen in het gemeentelijk fietsenhok. Het stond met chocoladeletters op de voorpagina van dit boulevardblad.
Met een vriend ben ik enkele weken geleden toeval of niet, alle fietsenhokken in onze gemeente wezen fotograferen. Ik kan alvast wel verklappen dat er hele bijzondere bij zijn en die in Annerveenschekanaal was zelfs onlangs van een verfje voorzien. Het is dus niet alleen goor en donker in de fietsenhokken in onze gemeente. Ook sporen van wat er in de avonduren plaats vindt lieten weinig te raden over . Wij ( mijn maat en ik) hadden eerst, in navolging van Youp van ’t Hek, een eenmalige glossy willen uitgeven over fietsenhokken, maar toen ik de glossy van Youp las, zag ik wel in dat we nooit aan hem konden tippen en daarom houden we het bij een fietsenhokken-kalender met bij elk hok een verhaal.
Youp van “t Hek steekt de draak met een aantal glitter flitter bladen die absoluut nergens over gaan en die er alleen maar zijn ter meerdere eer en glorie van de naamgevers. Als de eenmalige glossy “Youp” het zelfde effect heeft als zijn aanval op Buckler, ( door hem het gerefo bier genoemd) zijn we weer van een boel rotzooi ( Linda,Catherine,Matthijs,Felderhof, enz) bevrijdt.
Deze week was er ook nog sprankelend nieuws over actieve scholieren die de straat opgingen.
Je kunt het met hen eens zijn of niet maar er gebeurde weer wat en ze hadden er lol in, jammer dat er ook vernielingen aangericht moesten worden. Dat er ook agenten zijn met korte lontjes werd door de tv-beelden duidelijk, ik ben benieuwd of deze mannen nog strepen moeten inleveren. In ons polderland zijn we gewend dat er soepel met zaken en mensen wordt omgegaan. De staatssecretaris straalde deze soepelheid niet uit, ik dacht nog even, ze pakt net als de politie de gummiknuppel en slaat er op los en jaagt de scholieren het fietsenhok in. Gelukkig heeft deze staatssecretaris iemand als minister Plasterk achter de hand die op elke vraag een antwoord weet. Nu we het toch over politici hebben, bestaat er een ijdeler soort mensen? Ze zijn er vaak op uit om met de kop in de krant te komen of vragen te stellen waardoor ze in de picture komen. Natuurlijk wil een politicus zijn/haar boodschap graag slijten en daar is op zich niets mis mee, maar dan moet wel de boodschap centraal staan. Dus fietsenhok-sex heeft niets te maken met politiek maar alles met sensatie. Belangrijke zaken als goed onderwijs, goede sociale voorzieningen en een goed woon en leefklimaat zijn de issues waar de politiek voor moet gaan. En die kalender met foto’s van de fietsenhokken in Aa en Hunze? Dat wordt de sensatie van 2008.

Author: Gerard

Tijdens zijn fietstocht naar Santiago de Compostela kreeg hij de smaak van het schrijven te pakken. Hij schreef jarenlang columns voor de Schakel en had veel trouwe lezers. Begin maart 2014 bracht hij deze columns in een prachtige bundel uit. U kunt deze kopen op: www.uitgeverijkoopmaninvorm.nlVeel leesplezier!

Leave a Reply