Noorwegen

Noorwegen 1 augustus 2011

In deze dagen waarin rouwstoet na rouwstoet in Noorwegen de jongeren, nog vaak kinderen
van 14-15 jaar naar hun graf brengt, blijkt dat volgens een enquête 52% in Nederland vind dat Geert Wilders zijn taalgebruik niet hoeft te matigen. De veroorzaker van de slachtpartij in Noorwegen was een fan van Geert Wilders en diens gedachtegoed. Haat zaaien mag naar moslims en “linksen” wat daarvan dan de gevolgen kunnen zijn moeten we dan maar voor lief nemen? Hoe ver kun je als een volk dat altijd als tolerant bekend stond zakken. Zo ver dus. Wat mij verbaast is dat politieke partijen die altijd op de bres staan voor hun medemens van welk geloof of culturele afkomst ook, nauwelijks hun mond open durven te doen uit angst dat Geert Wilders de zielepoot uit gaat hangen wat hem dan kennelijk weer stemmen oplevert. Ik prijs de moed , de waardigheid
en de koelbloedigheid van de Noorse socialisten. Het blijft wel erg stil in Nederland , waarom ?. Om met Daniël Lohues te spreken “Wat moeten die buitenlanders wel van ons denken “?

Author: Gerard

Tijdens zijn fietstocht naar Santiago de Compostela kreeg hij de smaak van het schrijven te pakken. Hij schreef jarenlang columns voor de Schakel en had veel trouwe lezers. Begin maart 2014 bracht hij deze columns in een prachtige bundel uit. U kunt deze kopen op: www.uitgeverijkoopmaninvorm.nlVeel leesplezier!

Leave a Reply